Deelnemers Schierste Ploatje Oldambt 2021


Carmen Rademaker

Mijn naam is Carmen, werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent Duits en trotse moeder van twee jongens. Ik ben geboren en getogen in de Reiderwolderpolder en voel me nauw verbonden met het Groningse landschap. Na een aantal jaren met mijn vriend in de stad gewoond te hebben, hebben we ervoor gekozen weer terug te gaan naar onze roots: het Oldambt! Hier genieten wij van de rust en ruimte. In de Dollardpolders voel ik me thuis en kom ik tot rust. Ik trek er dan ook graag met mijn camera op uit. Ik geniet elke dag weer van al het moois dat het landschap te bieden heeft. Met mijn camera kan ik een stukje hiervan vasthouden en met anderen delen. Mijn passie ligt vooral bij wildlife fotografie.

 

Volg mij op Instagram 
@carmen.rademaker.photography

Benny Groeninga

Ik ben en ik maak eigenlijk foto's vanaf mijn 15e. En ik denk bij foto's maken nog steeds op dezelfde manier, m.a.w. ik moet het doen met de camera. Ik gebruik geen dure bewerkingsprogramma's. Ik doe een heel klein beetje in mijn Mac maar meestal bewerk ik niets. De foto moet goed zijn en niet na 3 uur bewerken is mijn mening. Ik fotografeer het liefst mensen, en daarnaast doe ik landschap en architectuur. That's it.

 

Ik doe mee omdat ik het leuk vind dat ik gevraagd ben en om het mooie Oldamt in de picture te zetten. Ik ben een echte Groninger. Kijk maar naar mijn achternaam, zo heette de stad Groningen vroeger.

 

Volg mij op Instagram 

@bennygroeninga

Melissa Stel

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Melissa Stel, ik woon in Oude Pekela samen met mijn ouders, broertje en mijn hondje Rambo. Tevens ben ik erg gelukkig met mijn vriend David Heeres waar ik mee ga samenwonen.

 

Ik ben van beroep verpleegkundige. Ik werk in het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda en werk nog een aantal uren bij Buurtzorg Nederland in Winschoten. Daarnaast heb ik net mijn specialisatie tot oncologie verpleegkundige afgerond.

 

Wat betreft de fotografie. Dit is al heel lang een hobby van mij, maar sinds ik een spiegelreflex camera kocht, wilde ik toch meer met fotografie gaan doen. Ik heb twee online cursussen gevolgd om mijn camera beter te leren kennen. 

 

Volg mij op Instagram

@meliss_fotografie

Marije de Gans

Ik ben Marije Sijbolts-Withaar, bij de meesten bekend als ‘Marije De Gans’. Na 20 jaar een drukke baan in het bedrijfsleven moest ik om gezondheidsredenen helaas stoppen met werken.

 

Met een handicap kunnen sommige dingen in het leven best een uitdaging zijn. Ik vond mijn rust en evenwicht in schrijven en mijn passie in natuurfotografie. Ik deelde de resultaten op sociale media, in de hoop mensen te inspireren en te motiveren om de kleine, mooie dingen van het leven te blijven zien. Inmiddels publiceer ik als Woord- en Beeldkunstenaar onder het pseudoniem De Gans mijn fotografie in combinatie met teksten op mijn website, portfolio en op diverse sociale media kanalen.

 

Volg mij op Instagram 

@mooilevenbydegans


Monique Tepper

Mijn naam is Monique Tepper, ik ben getrouwd en heb een dochter en zoon. Ik woon in Winschoten, al bijna mijn hele leven.

 

Mijn hobby's zijn: fotograferen, hardlopen, wandelen, fietsen, reizen, knutselen en nog veel meer. Het fotograferen van vogels doe ik het allerliefst.

 

Volg mij op Instagram 

@moniquetepper

Albert-Jan de Boer

Geboren en getogen in Oldambt.

Zelfstandig ondernemer in de mode en steeds vaker actief als fotograaf. Met een vader als professioneel fotograaf opgegroeid met fotografie. Van analoog, met een eigen doka, naar de digitale fotografie van nu.

 

Op dit moment houd ik me vooral bezig met landschaps-, website- en portretfotografie. Tevens heb ik een eigen project Portret van Groningen: @portret_van_groningen.

 

Volg mij op Instagram 

@a_j_de-b

Klaasje Jansen

Wanneer ik met mijn camera op pad ben, vergeet ik alles en iedereen om me heen en ga helemaal op in het moment. Dat is waar voor mij fotografie om draait. Ontspannen en creatief bezig zijn. Vaak niet met een vastomlijnd plan, omdat ik graag gebruik maak van de omstandigheden. 

 

Mijn voorliefde voor de natuur zie je terug in de foto’s waar ik mee thuis kom: veelal natuur en landschappen. 

 

In het dagelijks leven werk ik voor de Veiligheidsregio Groningen. Een drukke en boeiende baan, waarbij fotografie een welkome uitlaatklep is. 

 

Volg mij op Instagram 

@klaas_je

Sebastian Elzinga

Hallo, ik ben Sebastian Elzinga, geboren en woonachtig in Winschoten. Ik zit op het Noorderpoort in Winschoten. Mijn hobby's zijn fotografie, mediavormgeving en design. Mijn doel is om met mijn foto's mensen blij te kunnen maken en te laten zien hoe mooi de omgeving is. 

 

Alles wat mijn aandacht trekt in mijn vrije tijd probeer ik zo goed mogelijk vast te leggen in een foto. 

 

Volg mij op Instagram 

@sebastianelzinga