Opdrachten Schierste Ploatje Oldambt 2021


Opdracht 1

Oldambt ontwaakt

De winter is voorbij, de lente begint. Flora en Fauna ontwaken uit de winterrust. Vogels fluiten, het frisse groen, jonge dieren, de dagen worden langer de lucht vult zich met lentegeuren…

 

Maak een foto die de lente in Oldambt op haar mooist laat zien. 


Opdracht 2

Oost-Gronings Karakter

Groningen, en in het bijzonder het Oldambt, heeft karakter. Dat zit in de cultuur, in de mensen. Oldambt kent generaties-oude boerenfamilies, harde werkers, communisten, eigenwijze koppen… mensen met karakter.

 

Portretteer een inwoner van Oldambt en laat het karakter van het gebied zien in het portret.


Opdracht 3

Ontroerend goed onroerend goed

Oldambt kent talloze kenmerkende bouwwerken. Denk aan De Toekomst, de Oude Remise, de ontelbare boerderijen en de Kiekkaaste. En ook allemaal zijn ze duizenden keer gefotografeerd.

 

Aan jou om dat ook te doen, maar op een manier die we nog niet eerder hebben gezien.

 

Fotografeer op een verrassende manier een typisch Oldambtster bouwwerk.


Opdracht 4

Zomerpret

Hartje zomer. Iedereen naar buiten. Fietsen, varen, wandelen, spelen in het water, in de speeltuin, aan het strand, in het land.

 

Fotografeer mensen die plezier hebben in het Oldambt. De pret moet van de foto afspatten! Denk aan fietsers, spelende kinderen, varend, zwemmend, ruiters op galopperende paarden... En we moeten kunnen zien dat het in het gebied is gefotografeerd.


Opdracht 6

Oldambt op haar mooist

Laat Oldambt op haar mooist zien. Je mag helemaal zelf weten hoe, als de foto maar in Oldambt is gemaakt. De foto zou niet misstaan op de voorkant van een toeristisch magazine. Het zou mensen van buiten het gebied moeten doen laten denken “Daar wil ik heen! Dat wil ik met mijn eigen ogen zien!"

Opdracht 5

Oldambt in drieën

Oldambt is De Graanrepubliek. De Graanrepubliek is eindeloze graanvelden, de oogst en de boerderijen. Het is de historie van herenboeren, arbeiders en communisme. Het is jenever, brood, en bier. Pasta, mout en Brinta. Het is Wad, klei en dijken. Tarwe, gerst en emmer… Het is de Graanrepubliek in drieën.

 

Maak een drieluik dat De Graanrepubliek laat zien. Omdat het zo veelzijdig is, kan je dat niet in 1 foto “vangen”. Gebruik het drieluik om een verhaal te vertellen, zo breed of zo smal als je wilt. En zorg voor eenheid in je drieluik. Samen vormt het één.