Deelnemers Schierste Ploatje Veenkoloniën 2023


Rianne Kugel

Mijn naam is Rianne Kugel, 29 jaar en woon met mijn man en kinderen in Meedhuizen.

 

Fotografie heeft mij altijd al aangesproken, maar sinds vier jaar ben ik er actief mee bezig. Ik vind het leuk om alleen of samen met vrienden op zoek te gaan naar mooie locaties voor landschapsfotografie, of rond te struinen in de natuur op zoek naar vogels of andere wilde dieren.

 

Ook macro is een onderdeel wat mij interesseert, hiermee kan je de kleinste dingen tot leven brengen, erg bijzonder.

 

Volg mij op Instagram:

@rianne_kugel__photography

 

Ammy van Eerden

Mijn naam is Ammy van Eerden, geboren in Scheemda en sinds 3 jaar woonachtig in Veendam.

 

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Al lange tijd heb ik iets met fotograferen. Ik maakte tijdens onze vakantie vele foto’s. Drie jaar geleden ben ik gestopt met werken en kreeg ik mijn eerste echte camera en sindsdien is het echt mijn hobby! Ga er bijna dagelijks op uit en hou ervan details van bloemen, dieren, insecten en vlinders te laten zien.

 

Het prachtige weidse landschap van onze provincie vraagt om vastgelegd te worden. Deelnemen aan “Het Schierste Ploatje 2023” is dan ook een prachtige uitdaging.

 

Volg mij op Instagram:

@vaneerdenammy

 

Wanda Bisschop

Mijn naam is Wanda, 49 jaar en samen met mijn vriend ben ik woonachtig in Veendam.

 

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als administratieve kracht bij een volmachtkantoor waar ik mij bezig houd met zakelijke verzekeringen.

In mijn vrije tijd vermaak ik mij vooral met lezen, het volgen van de Formule 1, wandelen al dan niet gecombineerd met een Adventure Lab en bloggen op mijn eigen site Wandaswereld. Ik schrijf vooral over mijn wandelingen, de projecten waar ik bewust mee bezig ben en de uitstapjes die we zowel in eigen land als in het buitenland maken. Dit alles voorzie ik natuurlijk van mijn eigen foto's want mijn motto is niet voor niks: 'een dag niet gefotografeerd, is een dag niet geleefd'. 

 

Eén van mijn projecten van dit jaar is Project Fotografie met als voornaamste doel om mijzelf uit te dagen. Door deel te nemen aan Het Schierste Ploatje heb ik direct mijn grootste uitdaging op dit vlak te pakken, want ik zal hiervoor behoorlijk uit mijn comfortzone moeten treden. Ik fotografeer vooral landschappen, natuur en mooie steegjes, maar ben heel benieuwd wat ik door Het Schierste Ploatje nog meer ga ontdekken in de bijzondere wereld van de fotografie!

 

Volg mij op Instagram:

@wandaswereld


Dorien van den Biggelaar

Mijn naam is Dorien van den Biggelaar. Ik ben 52 jaar, geboren in Geleen, maar naast mijn zachte g is hier niets meer van te merken. Na enkele omzwervingen ben ik uiteindelijk beland in Groningen (stad) en heb hier 14 jaar gewoond. Nu woon ik alweer 17 jaar in Eelde-Paterswolde met mijn 2 zonen van 19 en 15 jaar. 

 

Naast mijn werk als Inside Sales medewerker bij een test en certificeringsbedrijf in Leek, houd ik mij in mijn vrije tijd veel bezig met fotograferen, schilderen en tekenen.  

 

Landschap, kleur en details leg ik het liefst vast, van groothoek tot macro. Als het mooi weer is 's ochtends en ik kom te laat op mijn werk, dan weten mijn collega's wel dat ik weer ergens in de berm plaatjes lig te schieten. 

 

Ik heb ontzettend veel zin in de uitdaging bij Het Schierstje Ploatje, ben fan van het Groninger Landschap en ga de uitdaging aan om de Veenkoloniën verder te ontdekken.

 

Volg mij op Instagram:

@dorienbiggelaar

 

Anno Kruize

Mijn naam is Anno Kruize, 51 jaar. Ik ben een rasechte Knoalster.

 

Ik fotografeer eigenlijk al van jongs af aan. Maar sinds een jaar of 4 pak ik het wat serieuzer aan. Ik ben het liefst op pad bij het krieken van de dag, om dan de wonderschone natuur op een voor mij nieuwe ontdekte plek te fotograferen.  Ik verzamel de plekken waar ik heb gefotografeerd op mijn website, www.mooieplekkennoordnederland.nl Dat is mijn uitlaatklep voor wat betreft schrijven, vormgeving en natuurlijk fotograferen.

 

Momenteel doe ik een fotografie-opleiding omdat ik in de toekomst graag mijn brood wil verdienen met het "produceren" van mooie beelden, of met het overdragen van mijn kennis aan andere fotografie-fanatiekelingen.  

 

Met mijn deelname hoop ik ook een steentje bij te dragen om een positief beeld te kunnen geven van hoe mooi de Veenkoloniën zijn.  

 

Volg mij op Instagram:

@kieqseem

Bianca Kuiper

Mijn naam is Bianca Kuiper. Ik woon in Beerta met mijn man en zoon.

 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker.

 

Fotografie is voor mij ontspanning. Ik doe mee aan het Schierste Ploatje om andere mensen te inspireren en te laten genieten van onze mooie provincie Groningen. 

 

Volg mij op Instagram:

@by_bianca_captures