Opdracht 5 – Geschiedenis

Opdracht 5! Een driedubbele uitdaging. Een interessant thema, een andere vorm dan jullie tot nu toe gewend waren, en… meerdere typen fotografie in één opdracht!

 

Als eerste: geschiedenis, het thema: 

De Groninger Veenkoloniën; een jong gebied met een rijke geschiedenis. Rond 1600 kwamen pioniers uit alle windstreken hiernaartoe voor het veen. Dorpen ontstonden als linten langs de kanalen die voor de turfvaart werden gebruikt. Denk bij geschiedenis aan turf, antieke bruggen en sluizen, karakteristieke bouw van woningen, Middeleeuwse kerken. Of je treedt in de voetsporen van een betekenisvolle persoon uit de geschiedenis van dit gebied. Industrieel monument STAR met haar stoomlocomotief mag ook zeker niet in dit rijtje ontbreken.

 

Hoe leg jij de geschiedenis van toen, vast op de gevoelige plaat van nu? Vertel de geschiedenis van de Veenkoloniën door jouw lens. 

 

De tweede uitdaging: maak een drieluik; laat deze drie foto’s samen één geheel vormen en een verhaal vertellen. En dan de derde uitdaging in deze opdracht: één van de drie foto’s moet een portret zijn dat past bij het thema. Denk aan de tips van Ronnie tijdens de workshop in juni. 

 

Ontzettend veel succes met deze laatste opdracht!

 

Let op: voor de thuiswedstrijd volstaat een enkele foto om meegenomen te worden in de beoordeling. Maar een drieluik mag natuurlijk wel!


Gastjurylid Ronnie Zeemering

 

Ronnie is zakelijk fotograaf. Hij richt zich op event-, portret- en huisstijlfotografie. 

 

Op het gebied van huisstijlfotografie zorgt Ronnie dat de foto’s die hij maakt, goed passen bij het bedrijf en de doelgroep van het bedrijf.

 

Mensen omschrijven zijn werk vaak als schilderachtig. Dat geldt in ieder geval voor zijn autonome werk, want voor bedrijven fotografeert hij vooral wat nodig is en wat past bij de huisstijl.

 

Ronnie heeft in juni voor de deelnemers een workshop verzorgd op het gebied van portretfotografie en licht-/flitsgebruik. 

 

zeemeringmedia.nl